KIINTEISTÖ OY KARKKILAN TEHTAANHOTELLI

Soita – kerromme lisää 0400 617 660

UUTISET

1.7.2016

Tehdasalueella sijaitsee nykyaikaiset koulutus- ja juhlatilat, historialliset Tehtaan Hotelli, Bremerin talo sekä Punainen talo

Tilat ovat olleet aiemmin Componentan yrityskäytössä, mutta nyt ne on avattu julkiseen käyttöön. Tilat taipuvat loistavasti esimerkiksi konferenseille ja kokouksille. Hulppea kartanomainen miljöö tarjoaa upean paikan myös häiden tai merkkipäivien viettoon.

Lue lisää vuokrattavista tiloista.

Arkisto / Uutiset

 • 24.11.2015

  Componenta ja Karkkilan kaupunki palkittiin teollisuusperinnön vaalimisesta

  Karkkilan kaupunki ja Componenta Finland Oy Högfors Högforsin ruukkialueen kehittäjinä

  Högforsin ruukin eri-ikäiset tuotantorakennukset, ruukinpatruunan kartano puistoineen ja työväen asuinalueet pihapiireineen muodostavat valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi luokitellun historiallisen miljöön. Högforsin ruukin merkkituotteet, kuten padat, liedet, kylpyammeet ja lämpöpatterit, ovat tulleet tutuiksi Suomen kotitalouksissa jo 1800-luvulta alkaen.

   

  Eri-ikäiset tuotantorakennukset sijaitsevat joen itä- ja länsirannoilla. Tehdasalueen punatiilisestä rakennuskannasta vanhimmat ovat konepaja ja valimo 1800-luvulta joen länsirannalla. Joen toisella puolella olevaa suurta konepajaa vuodelta 1928 on laajennettu 1930-luvulla kahdesti. Joen mutkassa ns. Alaemalin emalointilaitosta varten rakennetut tilat ovat eri vuosikymmeniltä, vanhin vuodelta 1919. Huomattava osa teollisuusrakennuksista on rakennettu 1930-luvulla arkkitehti Bertel Liljequistin suunnitelman mukaan.

   

  Osassa tuotantotiloista toimii yhä Componenta Finland Oy Högforsin valimo, osassa muita metallialan ja palvelualan yrityksiä. 1990-luvulla kunnostetussa konepajarakennuksessa toimii mm. Karkkilan kaupungintalo, Karkkilan kaupunginkirjasto sekä valtion ja kaupungin julkisia palvelupisteitä. Alaemali-rakennuksessa toimii mm. yksityinen lääkäriasema sekä toimistotiloja.

   

  Teollisuusalueen vanhinta kerrostumaa edustaa vuonna 1823 rakennettu masuuni, jonka Museovirasto restauroi ja rekonstruoi vuosina 1996 - 2000. Masuunissa esitellään havainnollisesti malmin sulattamista raudaksi. Valimoteollisuuden historian erikoismuseo Karkkilan ruukkimuseo Senkka esittelee ruukkilaisten työtä sulan metallin äärellä ja arkielämää masuunin lisäksi Karkkila-Högforsin työläismuseossa ja Suomen Valimomuseossa. Tehdasalueen ympärillä sijaitsevat laajat työväen asuinalueet Fagerkulla, Haukkamäki, Vanhakylä ja Lemmoi, joiden asuintalot ovat nykyään yksityisessä omistuksessa.

  Karkkilan kaupungin vt. johtaja Erkki Eerola, Högfors-Ruukin toimitusjohtaja Mika Härkönen ja Suomen Valimomuseon johtaja Tommi Kuutsa

  Componenta Finland Oy Högfors ja Karkkilan kaupunki ryhtyivät jo 1980-luvun lopulla kehittämään aluetta Högfors-projektin puitteissa. Yhtiö ja Karkkilan kaupunki yhdessä paikallisten asukkaiden ja yhdistysten kanssa ovat tehneet pitkäjänteistä, laaja-alaista, esimerkillistä työtä arvokkaan teollisuusmiljöön, suomalaisen teollisen työn ja teollisuusperinnön tallentamiseksi ja esittelemiseksi. Yhteistyöllä on saatu aikaan elävä, paikkakunnan identiteettiä vahvistava ja tulevaisuudelle pohjaa luova omaleimainen teollisuushistoriallinen miljöö.

   

  Alueella yhdistyvät onnistuneella tavalla teollisen yhdyskunnan perinne, 1820-luvulta alkaen toiminut ja yhä toimiva teollisuustuotanto, teollisuustilojen uusi käyttö sekä asuminen. Aiemmin sulkeutunut teollisuustyön ympäristö on teollisuusyrityksen ja kaupungin hyvällä yhteistyöllä liitetty onnistuneesti uudiskäytön myötä osaksi ruukkiyhdyskunnan ympärille kasvanutta Karkkilan kaupunkia.

KIINTEISTÖ OY KARKKILAN TEHTAANHOTELLI

Valurinkatu 4 A 2, 03600 Karkkila

p. 0400 617 660

Sivusto Mainosmeri / Meridesign